Σύνδεση  

   

Συμμετοχή δύο μαθητριών του  2ου   ΓΕΛ   Καματερού στην 29η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ)

Οι μαθήτριες   της  Β΄ Λυκείου Ελευθερία   Πολίτη   και Ελένη  Μαντζόρου  συμμετείχαν στις εργασίες της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε από την 5η έως την 7η Απριλίου 2014 στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Akmi και της OTE Academy.

 Κατά τη διάρκεια της 29ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 νέοι από την Ευρώπη, οι μαθητές, ενταγμένοι σε επιτροπές, ασχολήθηκαν με διαφορετικά θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες από τις αποστολές των σχολείων (delegates) χωρίσθηκαν σε επιτροπές (committees) και μέσα από δραστηριότητες γνωρίσθηκαν μεταξύ τους (teambuilding). Τη δεύτερη ημέρα διεξήχθησαν οι συζητήσεις στις επιτροπές (committee work), οι οποίες κατέληξαν ομόφωνα σε ένα Ψήφισμα (Resolution) ανά επιτροπή. Την τρίτη ημέρα παρουσιάσθηκαν στην Ολομέλεια (General Assembly) τα Ψηφίσματα όλων των επιτροπών και ακολούθησε διάλογος με βάση αυτά, ώστε να επικυρωθούν ή όχι από το σύνολο των delegates. Όσα ψηφίσματα εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης αποτελούν τις προτάσεις των νέων μαθητών και θα αποσταλούν από το Ε.Κ.Ν.Ε σε πολιτικούς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

 

   
© 2o ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ